İTÜ VAKFI RESMİ SİTESİ
İTÜ VAKFI YAYINLARI

Televizyon Diye Bir Şey Varmış

  • 9101052
  • VAR
260,00
Satın Al

Satın alma işlemi için Hepsiburada sayfasına yönlendirileceksiniz.

“TELEVİZYON DİYE BİR ŞEY VARMIŞ - TÜRKİYE’DE TELEVİZYONCULUĞUN BAŞLANGIÇ ÖYKÜSÜ 1951-1971 İTÜ TV DÖNEMİ”
 
Zeynep Şahin Tutuk
Burak Barutçu
Editör: Mehmet Karaca
 
“Televizyon Diye Bir Şey Varmış - Türkiye’de Televizyonculuğun Başlangıç Öyküsü, 1951-1971 İTÜ TV Dönemi” kitabı, bir dönemin az bilinen hikayesini anlatıyor.
 
Her eve giren ve yaşı, cinsiyeti, gelir ya da eğitim durumu fark etmeksizin herkesin hayatının az - çok parçası olan televizyonun Türkiye’ye nasıl geldiği sorusunun peşine düşen en kapsamlı yayın hazırlandı. Televizyon teknolojisinin Türkiye’ye gelmesini sağlayan ve TRT Televizyonunun kuruluşuna zemin oluşturan İTÜ TV döneminin tüm yönleriyle ilk kez anlatıldığı kitap, yakın tarihimize dair bir belgesel yayın niteliği taşıyor.
 
Zeynep Şahin Tutuk ve Burak Barutçu’nun 2 yıl süren araştırmasının ürünü olan kitap için İTÜ TV’nin yaşayan son tanıkları, aramızdan ayrılan isimlerin yakınları ve sanat dünyasının duayen isimlerinin de aralarında bulunduğu 23 kişiyle röportaj yapıldı. İlk ekran deneyimini İTÜ TV’de yaşayan ve röportajlarla o günleri anlatan isimler arasında; Halit Kıvanç, Erkan Yolaç, Haldun Dormen, Müjdat Gezen, Erol Evgin gibi isimler var.
 
Kitabın yazarlığını Zeynep Şahin Tutuk, editörlüğünü İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca yaptı. Anı - İnceleme türündeki kitapta; akademisyenlerin zorluklarla yürüttüğü çalışmalardan ilk program formatlarının üretilmesine, duayen isimlerin ilk ekran tecrübesinde neler yaşadığından çok iyi bilinen şarkıların bilinmeyen hikayelerine dair pek çok bilgi ve anı yer aldı. Ayrıca dönemin gazete ve dergi kupürleri ile ilk kez yayınlanan fotoğrafları da kitapta yer buldu.

İTÜ Vakfı Yayınları
Yayın Tarihi: 2018
Sayfa Sayısı: 304
ISBN: 978-605-9581-13-4

SATIN ALMA İŞLEMİ İÇİN hepsiburada SAYFASINA YÖNLENDİRİLECEKSİNİZ, LÜTFEN TIKLAYIN!
 

Taksit Taksit Tutarı Toplam Tutar
Peşin 260,00 260,00
2 130,00 260,00
3 86,67 260,00

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Güvenlik Kodu

Benzer Ürünler

Aynı kategorideki diğer ürünler

E-Bülten Abone Ol

En son haberler, bildirimler ve daha fazla tasarım için kaydolun

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.
Yukarı